Karlsson hade otur i Västerås

Motorsport
PUBLICERAD:
Regnet gjorde banan blöt och svår att bemästra för Jimmy Karlsson och de andra förarna.
Foto: Andreas Mathiasson
Jimmy Karlsson lyckades inte ta en finalplats när han under helgen var i Västerås för den tredje deltävlingen i Supercupen.
Mariestadskillen, som tävlar för Götene MK, föll på målsnöret i semifinalen.
– Det räckte inte hela vägen till final även om jag tror att vi hade farten för det, säger han.

Redan från det första kvalheatet var Karlsson annars på hugget och knep en andraplats. Efter varierade resultat i de tre avslutande kvalen säkrades så småningom en semifinalplats.

Men under söndagen uteblev lördagens solsken och istället öste regnet ner och gjorde banan svårkörd. Vattnet på banan vållade problem för många förare och i semifinalen fick Karlsson en oturlig smäll efter att ha kört in i en motståndare. Med en stukad bil blev det enbart en fjärdeplats och därmed ingen final.

– Jag måste ändå säga att jag är ganska nöjd med min insats. Varvtiderna var bra och misstagen var få, även på de blöta. Nästa gång är marginalerna på min sida, säger han.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.