Säsongsavslutning i Kulturhuset

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Lilla Kören med gästartister avslutade årets programserie i Södra Råda kulturhus med spex och skönsång. Lilla kören består av Catie Wennborn, Margareta Fransson, Solweig Sundelius och Helena Rådbo.

Det blev ett program med stor bredd. För det lite mer stillsamma svarade Clara Bystrands tolkningar av Hugo Alfvéns ”Skogen sover”, ”Beau soir” av Claude Debussy och ”Le Secret” av Gabriel Fauré.

Lilla kören består av Catie Wennborn, Helena Rådbo, Solweig Sundelius och Margareta Fransson.

Lilla Kören framförde Catie Wennborns nyskrivna musik till Bodil Edmars text i sången ”Midvinter” och "In My Room” som släpptes av Beach Boys 1963. Helena Rådbo sjöng ”To Make You Feel My Love” (Bob Dylan 1997) och ”Vem kan förstå”, svensk gospel av Joakim Sandén, till eget pianoackompanjemang och bakgrundskör.

Schumann – Beatles

Robert Schumanns ”Erinnerung” i ovanlig sättning för tramporgel och flygel tillhörde också den stillsammare avdelningen, liksom Olle Adolphsons ”Ge mig en dag” och körens avslutande ”Tillägnan” av Monica Dominique till ord av Lars Forssell.

Beatles var representerade med framförande av ”Penny Lane” (Lilla Kören) och ”We Can Work It Out” samt ”Blackbird” (Elisabeth Holmstrand Gustafsson).

Solweig Sundelius sjöng ”Rosenkyssar” och i ”Pick a bale” bjöd kören på både sång och danssteg. Efter det kom en spänstig kanon ”Mamma jag är inte mätt” som grundar sig på en ungersk folkmelodi. Mats Ernviks ”Vals från Grunnebacka” för fyra händer; komponerad 1976 när Mats var kantor och folkskollärare i Rudskoga, spelades av Catie Wennborn och Jan Holmstrand.

Tungvrickare

Hasse och Tages ”Ett glas öl” ackompanjerades av Margareta Fransson och Catie Wennborn på varsin ukulele. Till den lättare avdelningen hörde också den inledande ”Smedsvisan”, Owe Thörnqvists "Anders och Britta” och Povel Ramels tungvrickare ”Alla milda makters hambo”, men efter allsång med Sven-Ingvars kända låtar avslutades föreställningen med, som nämnts, Monica Dominiques stillsamma ”Tillägnan”. Säsongens kanske största publik var helt med på noterna.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.