Terror i Mariestad

Insändare
PUBLICERAD:
Arkivbild
Foto: Anders Ahlgren/SvD/TT
Brott

Egentligen skulle man tiga ihjäl företeelser som jag nu beskriver. Senaste året har den strategin visat sig felaktig.

Vi har ett eller flera ungdomsgäng som på cykel terrorisera såväl gamla som ungdomar.

Senast i natt var ett gäng, tre maskerade, ute och under flera timmar skrämde livet ur skötsamma ungdomar på cykel. Genom att söka hjälp i ett hus där det var upplyst kom de undan förföljarna och kunde genom föräldrars försorg skjutsas hem med bil.

Av rädsla för repressalier har hittills anhöriga till de utsatta låtit bli att polisanmäla händelserna. I något fall har vädjan från förälder till ertappad marodör haft till följd att polisanmälan uteblivit.

Detta kan inte fortgå. Jag vädjar till alla som blir utsatta för händelser liknande ovanstående eller tidigare blivit utsatta att genast polisanmäla detta så att polisen förstår allvaret och vidtar åtgärder innan något hemskt inträffar.

Orolig förälder

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.