Kraftig krock i Jimmys B-final

Crosskart
PUBLICERAD:
Jimmy Karlsson, till höger, råkade ut för en kollision i B-finalen när det som som bäst ut.
Foto: Jan Cermenius
Mariestadskillen Jimmy Karlsson nådde B-final när han körde den andra SM-deltävlingen i crosskart i värmländska Östmark. En kollision spolierade planerna på A-final.

Jimmy, som tog sig till final under den första deltävlingen i Västerås, inledde även Värmlandshelgen starkt med en andraplats i första kvalet som följdes upp med en tredjeplats i andra.

Det såg ut att bli en ny topplacering i det tredje kvalheatet, men Jimmy gjorde ett misstag och tappade till plats fyra. Med de resultaten bakom sig blev han placerad i B-final.

I B-finalen låg Jimmy bra till och för att få chansen att kvala in till A-finalen. Det blev det dock en kollision när föraren framför på andra varvet touchade i räcket och började rulla. Jimmy hann inte väja, utan körde ihop med sin motståndare som rullade över Jimmys bil och landade på andra sidan.

Jimmy klev ur bilen i stort sett oskadd, men den andra föraren fick föras till sjukhus för kontroll.

– Det var ett tråkigt slut på en annars helt okej helg. Det var den värsta smäll jag varit med om och jag är glad att kunna kliva ur oskadd. Det blev tyvärr värre med bilen, det kommer att behövas mycket jobb för att få den i ordning till hemmatävlingen på Kinnekulle ring om ett par veckor.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.