Hoppa till huvudinnehållet

Polisen kontrollerar farten vid skolstarten

Publicerad:

Vecka 34 genomför polisen en nationell trafikvecka. Man kommer särskilt att kontrollera hastighet i tätbebyggda områden och speciellt utanför skolor och förskolor där det är många oskyddade trafikanter men även andra miljöer i tätbebyggt område.

– Vi vill att trafikmiljön utanför skolorna ska vara säker för våra barn och ungdomar och därför är det viktigt att alla respekterar hastighetsbegränsningarna, säger Ursula Edström trafikstrateg på Polismyndigheten.

Enligt Trafikverket skulle det spara 15 liv per år om medelhastigheten minskar med 1 kilometer i timmen.

– Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller. Även små hastighetsöverträdelser påverkar trafiksäkerheten och det vill vi uppmärksamma med trafikveckan

Artikeltaggar

PolisenSkolstartSverigeTrafik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.