Trafikregler även för Postnord

Insändare
PUBLICERAD:
Arkivbild
Foto: Conny Hultgren
Trafik

Vi är flertalet grannar (barnfamiljer) här i Hova som nu undrar gällande bilbältesanvändningen och mobilanvändandet hos våra postutdelare i de blå bilarna från Postnord. Har ni specialavtal att sitta obältade och även ha mobilen intryckt i örat när ni kör på gatorna? Ni sitter på bältet och har även för sjutton bältet fastsatt bakom ryggen för att inte larmet skall ljuda, men vad händer när det blir en krock eller kör på en person?

Eran försäkring gäller inte då på grund av oaktsamhet och vårdslöshet i trafik!

Om det nu är så svårt att använda bilbältet eller öronsnäcka, då kan vi vaska ihop pengar till postcyklar till er så ni inte behöver använda bilarna om ni nu vill sitta obältade och inte ta ansvar för bilen ni framför under postkörningen.

För vi antar att ni somnade på teorin gällande bilbältesanvändningen och ansvar i trafiken på körskolan, på uppskrivningen även på uppkörningen hos Trafikverket när ni tog körkortet, det vi även skulle vilja ha svar på från er chaufförer är ni kontrakterade att inte följa samma lagar och förordningar som resterande bilförare?

Skärpning på er när ni kör i samhällena och delar ut posten, snart ringer vi till polisen och begär extra kontroller av alla bilister som kör i samhället.

Det är för våra barns säkerhet som vi måste få ett stopp på ert felaktiga sätt att jobba på.

Oroliga föräldrar

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.