Populär komiker gästade Mariestad

Teater
PUBLICERAD:
Carl Stanley, känd från bland annat Parlamentet, lockade en ung publik till Jubileumsteatern.
Foto: Jennie Hilli Sjöqvist
På tisdagskvällen fylldes Jubileumsteatern av skrattande Mariestadsbor när komikern Carl Stanley underhöll från scen.

22-åriga Carl Stanley slog igenom år 2016 som deltagare i Parlamentet. Sedan dess har karriären vuxit lavinartat. Under tisdagskvällen gästade han Sjöterrassen och drygt 200 besökare hade tagit sig dit för att lyssna.

Innan det blev dags för kvällens huvudakt värmde Daniel Sanchez och Viktor Engberg upp publiken. Viktor fick många skratt när han la fram en teori om att tv-serien Bron är "orealistisk":

– Trots att svenskar och danskar har interagerat med varandra i fyra säsonger har ingen sagt: "Ursäkta, vad sa du?"

Carl Stanley, som är uppvuxen i Helsingborg, började med att skämta om landsbygd och storstad, vilket förstås gick hem hos småstadspubliken.

– Alla dumma på TV låter som jag, och alla smarta låter som Stockholmare, konstaterade han och möttes av skratt och applåder.

Senare gjorde han poänger av bland annat stereotypa bilder av män och kvinnor. Flera gånger lockade han till skratt genom att driva med sig själv: sina kläder och sin, enligt honom själv, primitiva hjärna.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.