Protesterar mot nedläggningar

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
Inför Östra hälso- och sjukvårdsnämndens möte på fredag kommer Facebookgruppen "Behåll mottagningarna på Mariestads sjukhus" att ordna en manifestation.
Foto: Charlotte Ferneman
På fredag anordnas en manifestation för att uppmärksamma frågorna om de nedläggningshotade avdelningarna på Mariestads sjukhus.

Inger Dernroth är en av initiativtagarna genom gruppen "Behåll mottagningarna på Mariestads sjukhus".

Varför gör ni en manifestation?

– Jag kände att det var dags att sätta ner foten och tala om vad vi tycker när det gäller Mariestads sjukhus. Även vi som bor i Norra Skaraborg ska räknas.

Varför just på fredag?

– Då har Östra hälso- och sjukvårdsnämnden möte och vi vill uppmärksamma frågorna om de nedläggningshotade mottagningarna samt rehabbadet och förslaget om en närakut i Mariestad.

Hur ser du på chanserna att nämnden ändrar förslaget om att lägga ner hudmottagningen?

– Vi hoppas in i det sista på att sjukhusstyrelsens beslut kan ändras.

Vilka deltar?

– Vi är runt 2 000 personer i Facebookgruppen "Behåll mottagningarna på Mariestads sjukhus", så det är dels därifrån men även många andra som har hört av sig.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.