Hoppa till huvudinnehållet

Straffseger för Bois mot BIK Karlskoga

Publicerad:
Mariestad fick slita hårt mot BIK Karlskoga, men efter straffar blev det segerjubel.
Mariestad fick slita hårt mot BIK Karlskoga, men efter straffar blev det segerjubel. Foto: Anna Fröjd

Mariestad Bois besegrade BIK Karlskoga i onsdagskvällens träningsmatch.

Tack vare ett grymt försvarsspel kunde Bois ta matchen till straffar och vinna med 2–1.

– Det här ska vi njuta lite av, för även om det är träningsmatch var det en liten skalp, säger Boistränaren Andreas Appelgren.

För första och enda gången under försäsongen ställdes Mariestad Bois under onsdagskvällen mot allsvenskt motstånd. BIK Karlskoga gästade Mariehus arena, men att det skiljer en division mellan lagen gick under stora delar av matchen inte att utskilja.

Efter mycket spel i boxplay blev det till slut seger för ett skadeskjutet Bois med 2–1.

– De var bättre än oss i första även om vi höll dem bra på utsidan. I andra steppade vi upp och rullade på bra i deras zon. I tredje var det jämnt och de chanserna de fick var Sandberg i kassen bra med på, säger Boisbacken Tobias Aronsson.

Nyförvärvet från Luleå Lucas Jidenius visade prov på kvicka handleder och vållade problem för BIK. Jidenius blev även en av tre målskyttar i straffläggningen.
Nyförvärvet från Luleå Lucas Jidenius visade prov på kvicka handleder och vållade problem för BIK. Jidenius blev även en av tre målskyttar i straffläggningen. Foto: Anna Fröjd

Slet hårt i boxplay

Precis som väntat inleddes matchen med mycket försvarsspel för det för dagen vitklädda hemmalaget. Det dröjde inte heller länge innan gästerna fick sitt första powerplay, men som i de två tidigare träningsmatcherna visade Bois att man är starka i boxplay och nollan förblev intakt i ytterligare några minuter.

I stället öppnade BIK målskyttet kort därefter när Fredrik Höggren hittade Gustaf Thorells klubba framför mål, varav Höggren i sin tur fick hål Tobias Sandberg.

– Vi visade lite för stor respekt för dem i första perioden, fast med all rätt. Det är ett lag som har ambitioner om SHL, säger Andreas Appelgren.

"Gött få det gjort"

I mittenperioden tog det återigen ingen längre tid innan gästerna från Värmland ytterligare en gång fick chansen med en man mer på isen. Men precis som i den första perioden visade Bois prov på ett imponerande boxplay och höll rent.

– Vi spelade bra och uppoffrande i boxplay, där har vi verkligen hittat rätt, säger Appelgren.

Linus Engqvist gjorde ingen skillnad på motståndet utan slet lika hårt som vanligt.
Linus Engqvist gjorde ingen skillnad på motståndet utan slet lika hårt som vanligt. Foto: Anna Fröjd

Därefter började hemmalaget även hota framåt och det rejält. Efter flera bud på kvittering stod Filip Engqvist för en fin prestation och så småningom hittade pucken fram till Tobias Aronsson som fri framför mål rakade in 1–1.

– Deras forward stod högt upp på mig och när pucken kom ut till mig var det bara att försöka hitta nätet. Gött att få första målet gjort, säger nyförvärvet från Växjö.

Straffavgörande

1–1 var också ställningen inför den tredje perioden, men om divisionsskillnaden inte gjort sig tillkänna tidigare blev det desto tydligare ju närmare klockan kom 60 minuter. Bois fick främst rikta in sig på försvarsspel under de sista tio minuterna och den starka defensiven höll också BIK borta från de allra hetaste chanserna.

Hett blev det däremot i slutet när en BIK-spelare var framme och högg på Tobias Sandberg. Johan Frick visade tydligt vad han tyckte om den saken, skickade den blåa spelaren i isen och började pucklas med gästernas Bois-produkt Max Wennlund.

Max Wennlund var tillbaka i sin gamla hemmahall.
Max Wennlund var tillbaka i sin gamla hemmahall. Foto: Anna Fröjd

Fler mål under ordinarie tid eller förlängning blev det däremot inte och matchen gick till straffar. Där drog Bois det längsta strået. Med tre mål på de fyra första straffarna betydde Tobias Sandbergs räddning på Max Wennlunds dribblingsförsök att Bois vann matchen.

– Det var en strålande insats av killarna. Kan vi kriga så här och ha den här arbetsmoralen så kommer vi bli framgångsrika, säger Andreas Appelgren.

Mål, Bois: Tobias Aronsson, Lucas Jidenius (straff), Eddie Davidsson (straff), Tobias Aronsson (straff).

Artikeltaggar

Andreas AppelgrenBIK Karlskoga A-lagIshockeyMariehus ArenaMariestad Bois HCTobias Aronsson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.