Daniel vann en kvarts miljon kronor

Nyheter
PUBLICERAD:
Mariestadsbon Daniel Tesfuzgi har vunnit 250 000 kronor.
Foto: Svenskaspel
För fem år sedan kom Daniel Tesfuzgi som ensamkommande från Eritrea till Sverige. Starten in i vuxenlivet i sitt nya land har han nu säkrat, i alla fall ekonomiskt. I torsdags skrapade han fram 250 000 kronor på en Triss i tv.

Den vinnande lotten köpte Daniel Tesfuzgi på Pressbyrån i Lidköping. Hemma i Mariestad hade han tidigare köpt några Triss men aldrig vunnit något speciellt. När han lämnade in lotten till butikspersonalen och de förklarade för honom att han minst vunnit 100 000 kronor blev han väldigt förvånad.

– Jag åkte tillbaka till Mariestad och jag visste inte hur man vann. Men jag gick in i affären och sa att jag hade vunnit 60 kronor, säger Daniel i ett pressmeddelande.

Men det var alltså mycket mer än så. Butikens spelmaskin, där lotten scannades, indikerade att det inte var en vanlig vinst utan något helt annat.

– Han sa att jag hade vunnit minst 100 000 kronor, minns Daniel.

Väldigt mycket pengar

Tiden efter detta beskriver Daniel som nervös, många tankar har flugit genom huvudet. På torsdagsmorgonen var det sedan dags att gästa Nyhetsmorgon i TV4 för att där se hur stor vinsten skulle bli.

Daniel valde en lott på måfå och när den var färdigskrapad stod det klart att 20-åringen vunnit en kvarts miljon kronor.

– Jag mår bra! Det var kul, jättekul, säger Daniel och konstaterar att det är väldigt mycket pengar han har vunnit.

Nu planerar han att investera för framtiden.

– Jag tänkte att jag skulle köpa en lägenhet då jag bor i en hyreslägenhet i dag.

Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel, var på plats och såg Daniel skrapa fram storvinsten.

– Att komma till ett nytt land, utan att ha familjen med sig, när man är tonåring kan inte vara lätt. Men Daniel tycks ha kommit in bra, lärt sig svenska och studerar nu på Komvux. Att i ett sådant läge vinna en kvarts miljon kronor är fantastiskt och vinsten kommer hjälpa honom mycket, det är jag säker på. För oss på Svenska Spel är det bara att gratulera Daniel till en fantastisk vinst, säger han.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.