Hugo körde upp sig i UEM-avslutning

Cykling
PUBLICERAD:
Hugo Lennartsson hade en tuff uppgift i UEM-avslutningen.
Foto: Privat
Ungdoms-EM på MTB i italienska Pila är över för Mariestadcyklistens Hugo Lennartsson och hans svenska kompanjoner.
EM:s sista tävlingsdisciplin var XCO, Cross Country Olympic med gemensam start för respektive klass.

P15-16 var sista klass att tävla på UEM, där ropades Mariestadcyklistens Hugo Lennartsson upp som åkare 175 av 215 startande. När sedan starten gick ville alla vara först in på den inledande stigen, Det blev stopp och köbildning på flertalet ställen under ett och ett halvt varv. Totalt cyklades fyra varv på den 3,4 kilometer långa slingan.

– Eftersom jag startade så långt bak i fältet var det svårt att klättra i resultatställningen, sa Hugo Lennartsson.

Han lyckades i alla fall klättra 68 placeringar och slutade på 107 plats.

Linn Palmberg, som hade otur vid första tävlingsdagens korta prolog, fick ställa upp som 90:e åkare av 103 startande. Även fast det var riktigt trångt ute på de tre varven lyckades Linn köra upp sig hela 52 placeringar och hon slutade på en 51:a plats.

Olle Wallin stod några led längre fram och ropades upp som åkare 154. Även Olle gjorde ett riktigt bra raejs och åkte upp sig hela 65 placeringar.

Äventyret har precis börjat för de tre ungdomarna, då de reser direkt hem till Sverige för att på måndag börja på cykelgymnasiet. Hugo och Linn börjar på cykelgymnasiet i Skara, och Olle på cykelgymnasiet i Falun.