Tintins äventyr slutade lyckligt

Nyheter
PUBLICERAD:
Lena Larsson och Tintins otroliga historia fick ett lyckligt slut.
Foto: Charlotte Ferneman
Måndagen den 29 juli försvann katten Tintin från sin ägare Lena Larsson på Lindebäcksvägen.
Efter en hel månad ifrån varandra är de nu återförenade.
– Det var ett stort engagemang kring att hitta Tintin och alla jag har pratat med har varit så vänliga, säger Lena Larsson.

En vecka innan katten Tintin, med det mycket passande namnet, gav sig ut på sitt stora äventyr flyttade han och Lena Larsson från Torsö in till Lindebäcksvägen.

– Han är en utekatt. När vi bodde på Torsö kom han och gick som han ville, men han sprang aldrig iväg eller var borta en längre period, säger Lena Larsson.

När hon upptäckte att han var borta letade hon överallt i närområdet och frågade alla hon såg om de hade sett till den vit-röda katten.

– Jag letade vid Grangärdet, Muggebo och längs med Sandbäcksvägen, men Tintin var som bortblåst, säger Lena.

Hittades via facebook

Hon lade sedan upp en bild i Facebook-gruppen Mariestadare och fick på så sätt många att engagera sig och hålla utkik efter Tintin.

Tack vare sociala medier kunde Lena Larsson få tillbaka sin katt.
Foto: Charlotte Ferneman

Fredagen den 30 augusti publicerade Jan Anoschkin en bild på katten i Facebook-gruppen Lugnås nytt och frågade om någon saknade katten. Tintin befann sig då i Björsäters båthamn och hade setts där sedan måndagen samma vecka. Lena åkte dit och fick äntligen träffa sin katt igen.

– Det var min väninnas dotter som bor i Lugnås som sett bilden, det var otrolig tur att just hon som känner mig såg bilden, säger Lena Larsson och fortsätter:

– Vi var tvungna att stanna vid en vägbom och sedan var det en bit att gå. Jag började vissla på honom som jag brukar göra och längst bort i kanten av ett gärde kom han springande.

Tacksam

Trots att han varit borta i lite mer än en månad så var katten helt frisk.

– Jag kollade på trampdynorna, men det var inget, säger Lena Larsson.

Tintin hade inte heller blivit undernärd efter det lilla äventyret, utan var i samma form som innan.

– Det är roligt att han är tillbaka och är helskinnad. Det värsta av allt var all den oron som jag hade. Vad som helst kunde ha hänt. Det har varit en lång resa för oss båda. Känslan när han kom springande över gärdet går inte att beskriva.

Hon är också mycket tacksam över det engagemang som varit i sociala medier.

– Det är fantastiskt, folk har gått in och tittat och varit observanta. Det är en väldigt söt historia. Många trodde att han skulle gått till Torsö, men kom fel. Jag har ingen aning, han kanske hoppade på en båt, säger Lena Larsson.

Katten Tintin var trött efter sin resa.
Foto: Charlotte Ferneman
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.