Enkel seger för Sverige mot Färöarna

Fotboll
PUBLICERAD:
Sveriges Alexander Isak gratuleras efter 2–0-målet borta mot Färöarna i EM-kvalet.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Två mål på tre minuter. Alexander Isak fick en bländande startdebut i fotbollslandslaget. Anfallstalangen, som tidigare fått nöja sig med inhopp, tryckte in både 1–0 och 2–0 under första kvarten i EM-kvalmatchen borta mot Färöarna och gav Sverige en pangstart i Torshavn.

Ledningsmålet kom i den tolfte minuten då Isak nickade in ett inlägg från Mikael Lustig. Tre minuter senare utökade 19-åringen till 2–0 framspelad av Sebastian Larsson. Det var Isaks fjärde mål i Blågult på sju matcher.

I samma halvlek utökade Victor Nilsson Lindelöf till 3–0 i 23:e minuten och Robin Quaison till 4–0 i 41:a – Mainzanfallarens fjärde mål i EM-kvalet.

Men några fler mål blev det inte och Sverige vann matchen med 4–0.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.