Hallå där Claes Pettersson inför Speedartdesign

Nyheter
PUBLICERAD:
Claes Pettersson, evenemangsgeneral för Speedartdesign 2019.
Foto: Per Warvlin
Evenemangsgeneral för Speedartdesign, som i helgen anordnar den femte upplagan av arrangemanget.

Hur är känslan inför årets Speedartdesign?

– Läget är under kontroll. Än så länge har ingenting krånglat. Det enda orosmolnet är att vädret verkar bli svajigt.

Hur kommer invigningen att gå till?

– Den hålls på Nya torget klockan 10.00, lördag. Jag har försnack och sedan inleder Martin Lundstedt den officiella invigningsceremonin genom att göra entré med en ånglastbil från Rubens maskinhistoriska samlingar i Götene. Ceremonin ackompanjeras av Mariestads blåsorkester.

Har det tillkommit några förändringar i programmet?

– Ja, vi har en negativ och en positiv nyhet att berätta. Den negativa förändringen är att det inte blir någon fallskärmshoppning under söndagen. Orsaken är att vi inte har fått tag på en pilot som har certifikat att släppa hopparna.

– Den positiva nyheten är att sjöräddningen under lördagen kommer att göra en räddningsinsats med sin helikopter.

Vad önskar du dig mest av allt inför helgen?

– Att vi får uppehållsväder.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.