Möbelrestaurerare från Tibro tävlar i Idol

Musik
PUBLICERAD:
28-årige Christoffer Hamberg från Tibro tävlar i Idol.
Foto: TV4
Idol-deltagarna 2019 slåss just nu för att bli en av de 20 utvalda till de direktsända programmen.Bland artisterna finns flera talanger från närområdet som fick en guldbiljett och nu kämpar på slutaudition.

28-årige Christoffer Hamberg studerar till vardags till möbelrestaurerare i Tibro. Men nu försöker han slå sig fram på en musikalisk bana - igen. Christoffer sökte nämligen till Idol redan 2016 och kom då till slutaudition i tävlingen.

Men där tog det stopp den gången. Nu, tre år senare, fick han återigen en guldbiljett och är nu tillbaka på slutaudition inför de direktsända programmen. I programmet som sändes i tisdags gick han vidare från den första solodelen av slutsteget och syntes i onsdagens program i gruppmomentet. Därifrån gick han vidare till gruppmomentet som sändes på onsdagskvällen - men om det blev avancemang även där avslöjas i nästa program som sänds på onsdag.

Amanda Gustafsson från Odensberg utanför Falköping.
Foto: TV4

Men Christoffer är inte den enda representanten från närområdet. I årets upplaga tävlar även Amanda Gustafsson från Odensberg utanför Falköping och Melissa Touma från Skövde. Melissa är syster till Nicole Touma som 2016 kom på en åttonde plats i den uppmärksammade talangtävlingen.

Det återstår att se om Melissa eller någon av de andra lokala representanterna kan upprepa den bedriften de kommande veckorna.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.