Hoppa till huvudinnehållet

Beck-Hansen efter premiärsegern: "En härlig match att spela"

Publicerad:
IFK Skövde och nyförvärvet Dan Beck-Hansen fick en bra start på säsongen. IFK besegrade Önnereds HK i seriepremiären och Beck-Hansen svarade för sex fullträffar inför 1 486 personer i Arena Skövde.
IFK Skövde och nyförvärvet Dan Beck-Hansen fick en bra start på säsongen. IFK besegrade Önnereds HK i seriepremiären och Beck-Hansen svarade för sex fullträffar inför 1 486 personer i Arena Skövde. Foto: Johan Espefält

IFK Skövde gjorde vad som krävdes hemma mot Önnereds HK i en fullt godkänd seriepremiär.

– Det var en härlig match att spela och för mig var det lite speciellt eftersom jag nu har bytt klubb för första gången på fem år, säger IFK:s nye danske mittsexa Dan Beck-Hansen efter 33–25-segern.

Det låg förväntningar i luften när det var seriepremiär i Handbollsligan för IFK Skövde.

Det var ett åderlåtet IFK som kom till spel.

Flera spelare återfinns på skadelistan men publiken i Arena Skövde fick i alla fall se några av nyförvärven presentera sig inför sin nya hemmapublik när Önnereds HK stod för motståndet.

En av dessa var 29-årige mittsexan Dan Beck-Hansen som har bytt spel i Nordsjälland i danska ligan till Handbollsligan och IFK Skövde.

Dan Beck-Hansen gjorde sex mål för IFK Skövde i segermatchen mot Önnereds HK.
Dan Beck-Hansen gjorde sex mål för IFK Skövde i segermatchen mot Önnereds HK. Foto: Johan Espefält

Den reslige dansken visade att han kommer att bli nyttig både framåt och bakåt för IFK den här säsongen.

– Det gick ok och vi fick två poäng som vi gick ut för att ta. Det blev bättre och bättre spel hela vägen. Anfallsmässigt gick det bra för mig. Jag fick många bra bollar men försvarsmässigt hade vi lite svårt med deras linjespelare. Det ska vi jobba mer med framöver, säger Beck-Hansen som gjorde sex mål i premiärmatchen.

Målvakten Fabian Norsten är ny i IFK Skövde den här säsongen och visade sin klass direkt.
Målvakten Fabian Norsten är ny i IFK Skövde den här säsongen och visade sin klass direkt. Foto: Johan Espefält

Norsten hjälpte IFK

Ett annat nyförvärv klev också fram. Mellan stolparna visade nye målvakten Fabian Norsten upp ett starkt målvaktsspel. Han avlöste Håvard Åsheim efter 18 minuter i första halvlek och noterades till slut för tio räddningar.

Norsten spelade i Hammarby förra säsongen och var då en vägg mot IFK i seriepremiären förra året. Då sänkte han IFK men den här gången hjälpte han de blåvita till en 33–25-seger i seriepremiären.

– Det känns väldigt bra. Jag börjar bli lite av en premiärexpert. Jag vill vinna och det känns skönt med en seger direkt, säger 19-åringen.

IFK-tränaren Jonas Wille berömde sin nye målvakt.

– Det var viktigt att Fabian hade en bra dag på jobbet. Vi har med oss samma lugn som vi hade i fjol. Det är en match som är lite äcklig eftersom vi länge aldrig ligger mer än två, tre bollar före men i stället för att bli frustrerade och stressade jobbade vi på systematiskt. Om vi inte löste försvarsspelet med en gång så jobbade vi med lösningar och till slut satt det, säger Wille.

IFK Skövdes tränare Jonas Wille jublar.
IFK Skövdes tränare Jonas Wille jublar. Foto: Johan Espefält

Flera debutanter

Det fanns gott om debutanter på planen. IFK-junioren Daniel Björk satte punkt på tillställningen i arenan inför 1 486 personer med sitt 33–25-mål. Det var hans första i den högsta serien.

Jonas Wille får utmärkelsen Guldpipan. Kvällens domarpar Andreas Isén och Johan Larsson överräckte priset innan matchstart.
Jonas Wille får utmärkelsen Guldpipan. Kvällens domarpar Andreas Isén och Johan Larsson överräckte priset innan matchstart. Foto: Johan Espefält

Avslutningsvis - notera att IFK-tränaren Jonas Wille uppmärksammandes före avkast. Han fick utmärkelsen Guldpipan ifrån Elitdomarföreningen. Priset går till en tränare som under säsongen har varit ett föredöme i sitt uppträdande både på och utanför planen.

Kvällens domarpar Andreas Isén och Johan Larsson överräckte priset innan matchstart.

Artikeltaggar

Arena SkövdeDan Beck-HansenFabian NorstenHandbollHandbollsliganIFK Skövde handbollJonas WilleÖnnereds HK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.