• idag
  25 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 maj
  19°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  18°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Var är kommunledningens kommentar?

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
För ett tag sedan skrev jag i MT och ifrågasatte kommunens beslut att på 6 år ta fram 2.000 nya bostäder med en ökning av antalet kommuninnevånare i motsvarande mån. Jag själv som stor optimist vill givetvis tro på detta scenario, men var har man fått dessa idéer ? Man måste ju ha räknat rejält fel.

Siffrorna är ju helt orealistiska och ingen kan ju tro på dem. Under 10-15 år bakåt har vi ökat antalet kommuninnevånarna med några hundra stycken. Vad talar för att vi skall mångdubbla inflyttningen på några få år ?

Idag jobbar våra tjänstemän frenetiskt och lite panikslaget på att skaka fram tomter på ett antal ställen, så att man skall nå upp till föreskrivet antal bostäder, vilket givetvis är deras skyldighet.

Nu kommer det bostäder på en del icke kontroversiella ställen, typ Sjölyckan, Ärlan (gågatan), Vägtrafikfastigheten och Ekenfastigheten.

Sen finns det planer på en del mer kontroversiella ställen typ plats Oljecisternerna / Cirkusplatsen, Lillängsskogen och Humletparken. För mig tycker jag avgående Mariehuschefen Jari Lallis förslag om höghus högst uppe på Sjölyckanområdet skulle kunna vara bra och utan invändningar. Dessutom finns ju gamla Sjöstedtstomten på Stockholmsvägen obebyggd. OK, den ägs idag inte av kommunen, men man borde väl kunna komma överens med fastighetsägaren. Utöver dessa så finns det säkert flera disponibla ställen bra för byggnation.

Men faktum kvarstår, planen med 2.000 bostäder på 6 år är orealistiskt och måste minskas med 50 eller 75 %. Detta är det beslut som våra politiker måste ta. Och det måste tas nu.

EN BEKYMRAD KOMMUNMEDBORGARE

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.