Gullspång, möjligheternas kommun!

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Margareta Jonilson
Många utmaningar väntar för vår kommun, inte minst ekonomiskt. Risken är uppenbar att vi tappar fart och inget händer med den basservice som vi och besökare saknar.

En sommar har gått med positiva uttryck som t ex Kulogymmet och ett visuell snyggt torg, dock med spretig hantering. Husbilar och rikligt med dressinåkare dominerar. Vad gör vi för våra ungdomar och hur kan vi få våra besökare att stanna längre i Gullspång? Finns det anledning att fundera på hur vi utvecklar våra samhällen? Kan man ha visioner fast det just nu ser mörkt ut med egen finansiering? Självklart ska vi tala om hur vi vill ha det! Har någon presenterat någon vision över huvud taget, utöver ”Gullspång möjligheternas kommun”?

När det gäller attraktion för barn- och ungdomar är det så klart bra med mera öppet på fritidsgården och föreningarnas betydelse, men det räcker inte. Vi ser att många driver planlöst omkring i samhället. Barn- och ungdomar har fullt med energi som vi ska tillvara.

Min vision är att utveckla den självklara platsen som alla passerar på väg till och från centrum, nämligen Dressinområdet/Dressinparken. Där ser jag lek-temapark för alla åldrar. Den ska innehålla lekplats för de yngsta, cykel/kickbike bana, utveckling av skaterampen, multiplan för spontanspel och träning.

Från tidig vår till höst har vi dessutom dressinåkare och besökare som får ytterligare anledning att stanna längre och förknippa positiva upplevelser med vår kommun.

En aktivitet som vi gärna vill främja är cykling i alla former. Teknikbanor kan bli inkörsport för MTB och annan cykling i en trakt som har de bästa förutsättningar både för vardagscykling och friluftsliv.

Vi får genom att tänka till om platsen ett kluster av fritidsaktiviteter med närhet till strövstigar, centrum, tennis och gym ute och inne.

Pricken över i bli sen järnvägsvagnen med kulturcafé och en häftig muralmålning på Vita Hallen!

Eric Mellberg (M)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.