Platåbergens Geopark anordnar fototävling

Nyheter
PUBLICERAD:
Lugnåsberget är ett av bergen i geoparken.
Foto: Birthe Wetter/Arkiv
Platåbergens Geopark bjuder in till en fototävling tillsammans med naturskyddsföreningen Skaraborg.
Tävlingen börjar nu i september och pågår fram till maj 2020.

– Vi känner ett stor ansvar för de här miljöerna och vill därför gärna samarbeta runt en fototävling, säger Jan Lindholm på Naturskyddsföreningen.

Syftet med tävlingen är att tolka platåbergslandskapet i Västergötland.

– Många av våra naturpärlor är knutna till vårt unika platåbergslandskap och har stor betydelse både för flora och fauna, säger Jan Lindholm.

Bilderna som tas ska beskriva något av de fyra berättarteman som parken har. De teman som finns är ett stycke jordhistoria, jorden ger liv, stenen som levebröd och bergen lever.

– Vi utser tre vinnare tvärs över temana och även en vinnare i varje tema, berättar projektledaren för Platåbergens Geopark, Anna Bergengren.

Fototävlingen jury består av Naturskyddsföreningen, Platåbergens Geopark, geologen Torbjörn Persson, Elinor Karlsson från Falbygdens museum och fotografen Torleif Halvorsen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.