Varför anställs inte personal med bäst erfarenhet?

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Hasse Holmberg / TT
Jag böjer mitt huvud i tacksamhet både över mod och ärlighet. Liselott, som skrev debattartikeln i fredagens tidning förtjänar en medalj. Äntligen någon som talar klartext om fördelning av resurser i skolan. Det snackas så mycket om att vi ska vara tacksamma för våra kunniga lärare och skolpersonal. Visst, men kvaliteten varierar.

Mina döttrar har inte en gång, eller två gånger, utan säkert hundra gånger haft vikarier som inte kan något om de ämnen de undervisar i. En kille erkände öppet på matte-lektionen att han var kass på att räkna! En annan skulle hålla i engelskan och fick be ungarna om hjälp. Så klagar man på föräldrar som lägger sig i skolarbetet. Fattar ni inte att vi är oroliga över våra barns utbildning och skolmiljö efter såna erfarenheter?

Jag har lotsat två barn genom mellanstadiet och högstadiet. Jag fattar förstås att det inte alltid är lätt att få erfarna vikarier, men hur tusan kan det finnas en “policy” att hockeykillar ska ha företräde framför erfarna assistenter/fritidsledare?

Det är f-n inte klokt. Sport är sport, skola är skola. Jag har undrat varför det är så många unga killar som får jobben. Visst, de funkar ofta med ungarna som vill spela fotboll och gillar hockey, men ganska sällan har det funkat med blyga tjejer och killar som “inte tar för sig”. Jag har två döttrar och de berättar om att tjejer får mindre uppmärksamhet och får stå tillbaka för killarna. Gillar själv hockey, men till skolan finns ingen självklar koppling. De problem som funnits inom Bois med en sexistisk jargong borde också göra att man drog öronen åt sig! Vad ställer ni för krav på skolpersonalen? Jag kräver att Mariestads skolledning förklarar sig! Vem är ansvarig!

Det är den lämpligaste personalen och den med längst erfarenhet som ska anställas, inte unga killar som vill ha schyssta tider för att kunna sätta sin idrott först. Det är intresse för skolan och barnen som ska väga tyngst. Vi betalar skattepengar för skolan. Kravet är skolpersonal. Vi betalar skattepengar till ishall och föreningsbidrag. Det är pengarna till hockeyn. Håll isär detta!

Pappa

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.