Fängelse för 60-årig Gullspångsbo

Nyheter
PUBLICERAD:
Göta hovrätt fastställde i allt väsentligt tingsrättsdomen mot tre män, varav en från Gullspångs kommun, som i tingsrätten dömdes till fleråriga fängelsestraff för grovt narkotikabrott.

Det var i mars i år som en 60-årig man från en ort i Gullspångs kommun och en 57-årig man från Karlsborg åkte till Stockholm och handlade över två kilo amfetamin av en 66-åring boende i Kista.

I Skaraborgs tingsrätt dömdes Kistabon till fem års fängelse, medan de övriga två dömdes till fyra års fängelse. Anledningen till att Kistabon dömdes till fem år var att man hemma hos honom hittade ytterligare narkotika.

Hovrätten har nu dömt även honom till fyra års fängelse.

Gullspångsbon dömdes i hovrätten även för ännu en grov olovlig körning. I tingsrätten - och i hovrätten - dömdes han också för brott mot vapenlagen efter att sex patroner påträffades i hans hem i november 2018.

Männen ska kvarstanna i häkte fram till att domarna har vunnit laga kraft.

Gullspångsbon förekommer under 47 avsnitt i belastningsregistret. Förutom fängelsedomen mot honom beslagtas 29 000 kronor i kontanter som båda domstolarna bedömer att Gullspångsbon fått från brottslig verksamhet.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.