Fakta angående Fägremo vindpark.

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Många har känt sig kallade få äro utvalda att besluta om den.

Lite tråkig fakta nu; Mariestad har skrivit in i sin översiktsplan 2030 (finns under bygga o bo) 35 decibel och 900 meter, men det är ju en vision för framtiden, inget laga beslut ( decibel ligger under miljölagarna, avståndet under PBL plan- och bygglagarna).

På sidan 4 i vindbruksplanen finns en faktaruta om vem som bestämmer och om vad.

Det som kommunfullmäktige ska ta ställning till är genom kommunens vetorätt om det ska få byggas någon vindpark. Miljökonsekvensbeskrivningen 2014 tog upp tjäder på sidan 12, med ett konstaterande att inga kända dödsfall med fågeln finns med vindkraftverk.

mvh Per- Olof Pettersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.