Vi har också en rätt att få vara ifred

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT
Hur är det möjligt att två av tre som ska utvisas håller sig gömda!

Först är det en jättelång asylprocess på skattebetalarnas bekostnad och så lämnar man inte landet! Har man inte rätt att vara här måste samhället ha kraft att avvisa.

Nu måste alla politiker fatta att det är nog! Skärp upp säkerheten, utvisa brottslingar, uppvärdera medborgarskapet. Sverige behöver en paus. Vi har också en rätt att få vara ifred.

Det är obegripligt för de flesta svenskar hur man kan hålla på med droger, kriminalitet och skit när man får en chans till ett nytt liv. Hur kan man känna ett förakt för ett folk som gett betald utbildning, bidrag och hälsovård? Det borde istället vara tacksamhet man känner.

Hur dumma är vi som inte sätter tydligare gränser? Ändra lagarna så att alla brott begångna av utländska medborgare leder till direkt utvisning – även snatteri och ringa droginnehav. Lagändra om rätten till dubbelt medborgarskap. Kommer man hit får man välja!

Gör man inte något kommer motsättningarna bara att öka. Det går inte en dag utan att det snackas om invandrare och problem när svenskar träffas. De som missköter sig gör det svårt för alla som vill vara en del av Sverige. Det blir ett otäckt samhälle.

Per Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.