Husbilsklubben kommer tillbaka

Nyheter
PUBLICERAD:
Drygt 550 husbilar från när och fjärran rullade in på Karlsholme när Husbilsklubbens höll årsmöte i Mariestad i våras. Nu är det klart att det blir en ny träff vid Vänerns strand nästa vår.
Foto: Michael Gustafsson
Vårens träff i Mariestad gav mersmak. Därför blir det en favorit i repris när Husbilsklubben kommer tillbaka 2020.

Årets årsmöte för föreningen Husbilsklubben.se blev en riktig fullträff med cirka 550 husbilar på plats i och runt Karlsholme folkets park.

Nu har föreningens styrelse beslutat att förlägga nästa års träff på samma plats. Tidpunkten blir densamma, det vill säga Kristi Himmelfärdshelgen som nästa år infaller 21-24 maj.

Omgivningarna och närheten till stadskärnan med bland annat shopping, Gamla Stan och aktiviteter anges som en av anledningarna att Husbilsklubben åter lägger sitt årsmöte i Mariestad. Att det finns tillräckligt med lämpliga uppställningsplatser med efterfrågad service på en plats de trivs att vara på och ett genomgående gott bemötande är ytterligare en anledning.

– Självklart finns det förbättringspotential i alla led, och nu får vi chansen att fixa till det. Nu vet vi hur platsen och organisationen funkar och kan jobba med de erfarenheterna i bagaget, säger Anna Söderman, som var kommunens projektledare för evenemanget senast.

– Reaktionerna från årets Husbilsträff har bara varit positiva från såväl allmänheten och näringslivet. Det här är helt i linje med vårt arbete med att stärka Mariestads kommun som husbilsdestination.

Det stora evenemanget behöver uppställningsyta på 40 000 kvadratmeter, en lokal för middagar, underhållning och årsmöte som rymmer drygt 1000 personer, extra toaletter, vatten, sophantering med mera.

– Vi erbjuder Husbilsklubben.se samma upplägg som senast. Kommunen står för uppställningsytor i och runt omkring Karlsholme folkpark samt teknisk support. Restaurang Sjöterrassen avtalar själva med klubben om tält för möten och middagar samt mat, säger Anna Söderman.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.