Funk utnyttjade sin superstart

Cykling
PUBLICERAD:
Mariestadcyklistens Fredrik Funk klev upp på prispallen två gånger om.
Foto: Privat
Under helgen var Mariestadcyklistens åkare på de två avslutande tävlingarna i Swe cup. Konkurrensen avgjordes vid Hallbystugan utanför Jönköping och Fredrik Funk fick kliva överst på prispallen.

Under lördagen anordnades en deltävling i disciplinen shorttrack och cyklisterna åkte ett betydligt kortare varv än normalt i XCO. Banan mätte endast 1,4 kilometer och beroende på klass körde deltagarna olika antal varv.

Elitklassen körde flest varv, sex stycken, och upplägget innebar en kort intensiv tävling med full gas från start till mål.

Mariestadcyklistens Hugo Lennartsson och Hugo Bremer åkte bra i P15-16. De placerade sig som elva respektive 32.

Daniel Adamsson åkte in på en 16 plats i JR-klassen.

Funk kom först

Dagens toppnotering stod Fredrik Funk för i H30. Han fick en kanonstart och tog ledningen. In mot mål lyckades han dessutom utöka avståndet till konkurrenterna och Funk korsade mållinjen som etta.

Bröderna Edvin och Ludvig Funk var klubbens åkare i nybörjarklass, och körde som vanligt med stor glädje. På söndagen genomfördes ett vanligt XCO-lopp på en tuff och utslagsgivande bana.

Tim Pakkanen åkte in på en 32 plats i P10-12. Hugo Bremer blev 28 och Hugo Lennartsson sexa i P15-16.

Daniel Adamsson, som åker sista året i JR-klassen, åkte in på en 13 plats.

Återigen klev Fredrik Funk upp på prispallen. Denna gången räckte hans körning till en andra plats bakom vinnande Simon Kjellén, IK Trasten.

Edvin och Ludvig Funk tillsammans med Olle och Lizzie Pakkanen kämpade väl i nybörjarklass.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.