Godkända resultat av MFK-orienterare

Orientering
PUBLICERAD:
Mariestads FK representerades av tio orienterare i Bahco cup. Alva Karlsson i D14-klassen utmärkte sig lite extra när hon stod för en strålande andrasträcka under söndagens stafett.
Foto: Privat
Mariestads FK hade tio orienterare på plats när Lidköpings VSK arrangerade Bahco cup i helgen. Nära 500 ungdomar från Sverige och Norge deltog i det årligen återkommande arrangemanget för orienterare upp till 18 års ålder.

I år hölls tävlingarna i Vinninga. Lördagen bjöd på en individuell tävling där alla MFK-löpare gjorde godkända resultat.

Allra bäst gick det för Tea Bremer som stod för en topp tio-placering i den tuffa D12-klassen. Efter lördagens tävling bar det av till Lidköping där de flesta klubbarna installerades på Dalängskolan där det bjöds på olika aktiviteter.

På söndagen var det dags för stafett. HD10-laget med Mary Karlsson, Lilly Murtagh Östlin, Hilda Sjöberg och Sindre Van Agthoven kom på tjugonde plats vilket var bra gjort eftersom flera av lagmedlemmarna sprang sin första tävlingsstafett. HD12-laget med Tea Bremer, Mille Sjöberg, Idrunn Van Agthoven och Elsa Bremer gjorde en fin insats och kom elva.

Sixten Ljungström sprang mittsträckan i ett kombilag med OK Tranan. Laget slutade på en femte plats i H14 vilket var starkt gjort.

Alva sprang strålande

Störst framgång fick D14-klassens Alva Karlsson som sprang mittsträckan i ett kombilag med IF Hagen. Agnes Johansson i Hagen växlade över till Alva.

Laget låg då trea, en minut och 27 sekunder efter ledande lag. Alva sprang strålande och växlade över till Hagens Emma Ahlén som tvåa, bara tolv sekunder efter ettan. Tyvärr tappades andraplatsen men det blev ändå en glädjande bronsplacering för laget.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.