Hoppa till huvudinnehållet

Byggnadsvårdens konvent invigdes

Publicerad:
Tobias Jansson talade om hur Byggnadsvård och cirkulär ekonomi hör ihop.
Tobias Jansson talade om hur Byggnadsvård och cirkulär ekonomi hör ihop. Foto: Jonathan Ström

För fjärde gången arrangeras Byggnadsvårdens konvent och mellan den 25-27 september träffas mer än 600 personer i Mariestad för att gå på föreläsningar och prata om hållbart byggande.

Byggnadsvårdens konvent lockar massvis med kompetenta personer som är yrkesaktiva inom området. Konventet invigdes under onsdagen och på plats välkomnades deltagarna av Stephan Fickler som är verksamhetsledare på Svenska Byggnadsvårdsföreningen och som även deltagit vid samtliga konvent.

Efter att Fickler tillsammans med flera ansvariga invigt konventet presenterades den första talaren. Tobias Jansson som är bloggare, föreläsare och skribent inom cirkulär ekonomi höll i en presentation om hur Byggnadsvård och cirkulär ekonomi hör ihop.

– Byggnadsvård är en naturlig cirkulär ekonomi, säger Jansson.

Rikligt program

Under konventet kommer det vara fler presentationer men även andra aktiviteter. Arrangörerna har tagit fram ett fullspäckat program där deltagarna har över 150 programpunkter att välja på.

Mellan den 26-28 september arrangeras även Byggnadsvårdens marknad. Den är öppen för allmänheten och ska ge en inblick i hur man renoverar, restaurerar och bygger nytt på beprövat och hållbart vis. De intresserade kan även få tips och råd från några av landets främsta företag på gamla hus.

Artikeltaggar

MariestadNyheter

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.