Hoppa till huvudinnehållet

Branschmingel med fina priser

Publicerad:
Dante Karlsson mottog årets byggnadsvårdsstipendium.
Dante Karlsson mottog årets byggnadsvårdsstipendium. Foto: Birthe Wetter

En före detta pristagare var konferencier när fyra nya hjältar inom byggnadsvård hyllades.

På torsdagskvällen var det högtidsfirande i Mariestad. Skådespelerskan och komikern Ulla Skoog var konferencier. Hon delade ut Svenska byggnadsvårdsföreningens pris, som hon själv mottog 2016. Först hyllades Dante Karlsson med ett stipendium. Grundare och huvudägare av Svenska Brasserier fick sedan priset Årets byggnadsvårdare i kategorin försvara. För att i över tjugo år ha spridit kunskap om det historiska kulturarvet och bidragit till en ökad kunskap om medeltida hantverkstraditioner hyllades timmermannen och doktoranden, Karl Magnus Melin, inom kategorin vårda. Utvecklingspriset gick till sajten Ekobyggportalen, en nätguide om ekologiskt byggande.

Artikeltaggar

MariestadNöje/Kultur

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.