Hoppa till huvudinnehållet

Tommy Nilsson klar för ljusfestivalen

Publicerad:
Tommy Nilsson har lovat att spela all sina hits lördagen den 16 november så länge det står en värmefläkt på utescenen.
Tommy Nilsson har lovat att spela all sina hits lördagen den 16 november så länge det står en värmefläkt på utescenen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Mariestads första ljusfestival får stjärnglans med Tommy Nilsson som ett av dragplåstren. Även Simon Swahnström är klar för festivalen. Sjöterrassens projektledare Robin Nerell lovar att flera lokala förmågor kommer stå på scenen.

– Det är kul att ta hit Tommy Nilsson men vi vet att Mariestadsborna tycker om att se lokala artister.

Totalt blir det fem dagars ljusfestival på Karlsholme den 14-17 november. Det hela kretsar kring en cirka en kilometer lång promenadslinga med upp till 400 lampor som ljussätter träd, vattenspeglar och byggnader.

– Det är mycket fokus på ljuset och den naturliga miljön här, säger Robin Nerell.

Evenemanget är ett samarbete mellan Sjöterassen, folkparksföreningen Karlsholme och Café Holmen som även kommunen är med och finansierar.

– Det är jättekul att vi kan göra något tillsammans, säger Robin Nerell.

Ola Olsson från Café Holmen och Bosse Sjöberg från folkparksföreningen håller med.

– Vår förhoppning är att det här ska återkomma och att det ska hända saker här ute året om och inte bara sommartid, säger Ola Olsson.

Ljusfestivalen är ett utomhusarrangemang och förutom själva ljusupplevelsen kommer det också att bjudas på någon form av musikunderhållning varje kväll.

Ola Olsson, Robin Nerell och Bosse Sjöberg ser framemot första upplagan av Mariestads egen ljusfestival 14-17 november.
Ola Olsson, Robin Nerell och Bosse Sjöberg ser framemot första upplagan av Mariestads egen ljusfestival 14-17 november. Foto: Michael Gustafsson

Än så länge är det klart med Tommy Nilsson och Simon Swahnström som kommer inta Sjöterassen utomhusscen på lördags- respektive fredagskvällen. Det kommer även vara underhållning på Café Holmens uteservering under fredag och lördag kväll. Fler artister, och då främst lokala förmågor, kommer vara klara under de närmaste dagarna.

– Det är kul att öppna scenen för lokala artister och det är något vi kommer att satsa på, säger Robin Nerell.

Simon Swanström kommer stå på scenen och aktörerna på Karlsholme kommer boka flera lokala förmågor till festivalen.
Simon Swanström kommer stå på scenen och aktörerna på Karlsholme kommer boka flera lokala förmågor till festivalen. Foto: Charlotte Ferneman

Artikeltaggar

Café HolmenMariestadMusikSimon Swahnström

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.