• idag
  8 juli
  14°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   2.2 mm
 • söndag
  12 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

AB Zinkano jubilerade

Nyheter
PUBLICERAD:
I lördags firade Zinkano 20-årsjubileum med fest för personalen med anförvanter.

Fast hedersgästerna, Anna-Maria och Leif Danielsson, tyckte att det var 54 år man firade. De startade nämligen Zinkano i Hova år 1966 i det före detta slakteriet som låg nära hotellet. De båda flyttade hit från Askersund, där Leifs far Kurt Danielsson hade grundat Zinkano i början av 1960-talet.

Leif Dehlén med hedersgästerna Anna-Maria och Leif Danielsson.
Foto: Pär Rittsel

- Vi etablerade oss här för att kunna leverera snabbt och enkelt till Nimo-verken. Det var en tid då kommunen välkomnade och uppmuntrade nyetableringar med kommunalkamreren Rune Lindell som aktiv kraft, berättar Leif Danielsson och lägger till att Leif Dehlén minsann fanns med från första början som en av de yngsta medarbetarna.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.