Jessica öppnar klädbutik i nya gallerian

Nyheter
PUBLICERAD:
Jessica Thim är redan ett välkänt ansikte som butikschef på Nya Lekhörnan. Nu tar Jessica steget till att bli helt egen när hon öppnar klädbutik i den nya gallerian.
– Jag är både jättepepp och jättenervös!

I drygt fyra år har Jessica jobbat i leksaksbutiken på Kungsgatan tillsammans med pappa Peter Thim. Efter ett samtal från Jari Lalli om "en perfekt lokal" kände hon att det var nu eller aldrig:

– Jag har fått bra erfarenhet av att driva eget företag från leksaksaffären. Även om det är lite vemodigt att lämna känns det jättebra att göra något eget. Och det läge jag fick var avgörande för satsningen.

Ser ett behov

I lokalen på hörnet av Knallengallerian (eller vad den nu kommer att heta efter nyinvigningen i vinter), där det tidigare varit kiosk i många år, är det ljust och fräscht och för närvarande helt tomt på inventarier. Men det kommer att bli ändring på den saken inom de närmaste veckorna då Jessica är i full färd med att verkställa sina planer.

– Det blev ett tomrum efter att Vero Moda lade ner, jag ser behovet av en klädbutik som riktar sig mot framför allt yngre kvinnor.

– Det ska också vara en livsstilsbutik med olika accessoarer.

Jessica Thim tar steget till att bli egenföretagare.
Foto: Niklas Lindström

Jessica Thim har en bakgrund inom service- och restaurangyrket. Hon påpekar att det är extra viktigt för handlarna i dag att erbjuda kunderna en god service, då det är svårt att konkurrera prismässigt med stora lagerbutiker på nätet.

– Det ska kännas lite speciellt att gå in en butik.

Jessica vill inte avslöja vilka klädmärken som kommer att finnas i butiken; lite godis får helt enkelt sparas till att hon öppnar i november. Trots utmaningarna med vikande centrumhandel runt om i landet är Jessica optimistisk inför framtiden. Hon tror att upprustningen av gallerian kan bli ett lyft för handeln i Mariestad.

– Känslan är att det finns en positiv utveckling i Mariestad där folk börjar inse vikten av att handla på hemmaplan. Det går år rätt håll, säger Jessica Thim.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.