Hoppa till huvudinnehållet

Persson och söner är Årets Företag i Töreboda

Publicerad:
Kommunstyrelsens ordförande Bengt Sjöberg (M), Per-Olof Persson, Per Persson, Lars-Gunnar Persson, Lasse Hellsten, ordförande i Företagarna Töreboda.
Kommunstyrelsens ordförande Bengt Sjöberg (M), Per-Olof Persson, Per Persson, Lars-Gunnar Persson, Lasse Hellsten, ordförande i Företagarna Töreboda. Foto: Ida Sundén

Det var ett fikasuget arbetslag som fick besök av Företagarna Töreboda och representanter från kommunen i förra veckan.

– Det blev allt en överraskning, säger Per-Olof Persson som äger och driver familjeföretaget Persson och Söner tillsammans med brodern Lars-Gunnar Persson.

I en månads tid fick Per-Olofs fru Monica Persson, som arbetar på företagets kontor, bära på hemligheten att Persson och Söner utsetts till Årets företag av Företagarna Töreboda.

– Jag lyckades hålla tyst, konstaterar hon med ett stort leende på läpparna.

Lockade med fika

Det var ingen som hade anat som vad på gång utan de hade gissat att Monica samlat gänget av en helt annan anledning.

– Det var svårt att få hit dem, vi brukar inte vara samlade så här allihopa. Jag fick locka med fika, berättar hon.

– Jag trodde kanske att du hade blivit farfar eller morfar, säger en av de anställda till Per-Olof.

Lasse Hellsten, ordförande i Företagarna Töreboda räckte över en blomma till de glada företagarna.

– Det var ju jättekul att få lite uppskattning, säger Lars-Gunnar.

Tredje generationen

Persson och söner grundades 1956 Per Persson. Företaget hette då Per Perssons åkeri och bestod till en början av enbart en lastbil som användes för att köra ut mjölk. I början av 80-talet gick sönerna Lars-Gunnar och Per-Olof in i företaget. 1985 ombildades företaget till aktiebolag och bytte då namn till Persson & Söner Åkeri & Entreprenad AB. Idag består företaget av åtta anställda och den tredje generationen-Persson, kusinerna Fredrik och Marcus Persson är två av dem.

Per Persson var med och drev företaget fram tills för tre år sedan men var givetvis med och firade företagets utmärkelse.

Monica andades ut när hemligheten väl avslöjades.

– Jag är så jätteglad å deras vägnar, som har kämpat så.

Från Företagarna Töreboda närvarande förutom ordföranden också styrelsemedlemmen Magnus Johansson och kassören Regina Wieczorek. Deltog vid uppvaktningen gjorde även kommunstyrelsens ordförande Bengt Sjöberg (M) och Lena Tilstam, näringslivsstrateg.

Artikeltaggar

Företagarna TörebodaNyheterTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.