Träff för nya Mariestadsbor

Nyheter
PUBLICERAD:
Tim, Theo, Stella och Ida Henriksen flyttat från Malmö till Mariestad för några veckor sedan.
Foto: Johanna Drath
Vad händer egentligen i Mariestad och hur kontaktas politiker och tjänstemän?
Det var några av frågorna som besvarades när kommunen bjöd nya Mariestadsbor på nyinflyttarträff under måndagskvällen.

15 nya kommuninvånare dök upp i stadshuset när kommunen bjöd in till träff.

Efter att Anna Söderman, turismutvecklare i kommunen, genomfört en muntlig snabbenkät konstaterades att nio av träffens deltagare hade en personlig anknytning till Mariestad innan de flyttade hit.

Familjen Henriksen, bestående av mamma Ida, pappa Tim och barnen Theo och Stella, har nyss bytt Malmö för Mariestad. Sedan månadsskiftet bor de i sitt nya hem, men området är inte helt okänt för familjen, då Ida har vuxit upp i Sjötorp.

Under träffen presenterade sig några av kommunens politiker och tjänstemän och de nya invånarna fick information om var de kan hitta information om vad som händer i Mariestad med omnejd.

– Ingen i det här gänget har flyttat hit efter att de har besökt staden som turister, men vi har fler andra som har fattat tycke för Mariestad på det sättet. Att vi har Vänern med sin skärgård så nära är ganska unikt, sa Anna Söderman.

Efter en genomgång i snabbfakta om Mariestad, avslutades träffen med en stadsvandring där Elisabeth Göthberg lotsade de nya invånarna genom stadens historia.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.