Hoppa till huvudinnehållet

"Det är som en julkonsert ska vara"

Publicerad:
Elisa Lindström, John Lundvik, Tommy Nilsson och Wiktoria ger sig snart ut på vägarna.
Elisa Lindström, John Lundvik, Tommy Nilsson och Wiktoria ger sig snart ut på vägarna. Foto: Kristofer Sandberg

Traditioner hör på många sätt julen till.En av de nyare men numer etablerade är turnén Christmas night som även i år kommer till Skövde.

– Vi behöver de där grejerna att hålla fast vid när allt annat snurrar så fort, säger Tommy Nilsson som i år turnerar med Elisa Lindström, John Lundvik och Wiktoria.

Julturnén Christmas night har varit ett återkommande inslag under hösten och vintern sedan 2013 och konceptet har satt sig.

– Det är en bra organisation och väl inarbetat efter sju år. Det betyder mycket också att allt är bra ordnat när man ger sig ut och publiken kommer ju tillbaka så det verkar som man gör något rätt, säger Tommy Nilsson.

Nilsson var med på turnén för första gången ifjol. Han blir nu lite av frontfigur efter att Magnus Carlsson hoppat av efter att ha varit med sen starten.

– Jag skulle inte vilja säga att jag tar över. Det behövs alltid någon som säger "hej och välkomna" och jag är ju ålderman så det får väl bli jag, säger han.

Vad är det som funkar med konceptet?

– Vi trycker mycket på att det är just en julkonsert med den musik och de traditioner som julkonserter ska ha tycker jag. Det blir nästan som en motvikt mot de stora julgalorna där man inte får höra en enda jullåt och det står två kaktusar i ett hörn och ändå kallar man det julkonsert. Det här tycker jag är roligare, säger Tommy Nilsson.

– Vi behöver de där grejerna att hålla fast vid när allt annat snurrar så fort.

Med sig får han, precis som förra året, Elisa Lindström med rötter i Töreboda.

– Älskar julmusik så det här är verkligen jättekul, att ge sig in i den låtskatten, säger hon.

Artisterna har varit i Paris för att förbereda årets turné.
Artisterna har varit i Paris för att förbereda årets turné. Foto: Kristofer Sandberg

När SLA pratar med artisterna är de i ett soligt Paris för att förbereda turnén.

– Det är absolut, lite kontraster att tänka på julmusik här i solen, det är det verkligen. Sen slås man också av hur snabbt ett år, jag tyckte inte det var längesen vi avslutade den förra turnén.

Var det givet att tacka ja igen?

– Det var första gången för mig förra året och det kändes självklart att tacka ja igen. Det var en jätterolig turné och det är verkligen en förmån att få åka till så många fina konserthus runt om i landet. Det tackar man gärna ja till.

Vad lockar mest?

– Att träffa all publik men också att få musicera med andra artister som man kanske aldrig hade fått jobba med annars. Jag tycker alltid man utvecklas när man får sjunga med nya röster.

I år får de två alltså sällskap av John Lundvik och Wiktoria som inte varit med förut.

– Det blir en spännande konstellation. Det känns som vi kommer från olika musikaliska bakgrunder och det känns som det kan bli stor bredd. Det blir en dynamik och en varierad show på det sättet.

Elisa Lindström på förra årets konsert i Arena Skövde.
Elisa Lindström på förra årets konsert i Arena Skövde. Foto: Roland Svensson

Den 15 december kommer turnén till Arena Skövde i år. På många sätt hemmaplan för Elisa som flyttat från Stockholm till Lugnås utanför Mariestad.

– Det är alltid speciellt att spela på hemmaplan och det känns jättebra att komma till Skövde, det var en väldigt fin konsert där förra året, säger hon.

– Det är också väldigt roligt att vara i Arenan igen, när jag gick på gymnasiet så gjorde vi en hel del spelningar där så det kändes verkligen som att resa tillbaka i tiden till där allt började.

Christmas night har turnépremiär i Sundsvall den 21 november.

Artikeltaggar

Elisa LindströmJohn LundvikMusikSkövde

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.