Pandoras ask på yran

Nyheter
PUBLICERAD:
Lions har en nyhet till årets höstyra.
Foto: Charlotte Ferneman
Hans Johansson från Lions Mariestad är i full fart med att planera inför Höstyran på stan som arrangeras i helgen.

– Vårt nya bidrag är en lådauktion på gågatan som ges i direkt anslutning till modevisningen.

– Jag har i flera år försökt få med gubbarna på min idé att auktionera ut lådor och nu har de gått med på det. Tidigare har vi sålt lådor på julmarknaden men detta är alltså en utveckling.

Vad är det för lådor?

– Det är 25 lådor fyllda med grejer som är värda från några hundra kronor till några tusen kronor. Det kommer bland annat finnas med en mikrovågsugn och grillar.

– Varje låda har en stadsdel som namn, till exempel Leksberg, Lugnås och Bråten. Dessutom har de varsitt rim också. För att folk ska kunna gissa innehållet innan de börjar buda kommer vi att ställa ut lådorna innan för påsyn.

Vem är det som har rimmat?

– Det är en före detta kollega från min tid på Metsä. Hon heter Monica Sanfridsson och bor i Herrljunga numera men hon ställde gärna upp med rim. Jag skickade stadsdelsnamnen till henne och fick rim tillbaka.

Kan du ge prov på ett rim?

– Vi bryr oss om och vill ditt behov tillfredsställa förstås

Så gå in på webben och handla av oss.

Köp denna låda och stöd Lions och du slippar tjacka

En riktigt snygg häftig och varm passande …

Vem kommer att leda auktionen?

– Det är Johan Gotthardsson och Henrik Larsson, vinnare i SVT:s auktionssommar, som kommer att hålla i den. Johan ska även vara konferencier av modevisningen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.