Fängelsedomen står fast

Publicerad:
Hovrätten fastställer en dom mot mannen i 50-årsåldern efter en livsfarlig bilkörning genom Skagersvik. Foto: Johan Nilsson/TT

Göta hovrätten fastställer ett fem månader långt fängelsestraff för en man i 50-årsåldern. I juni dömdes han i tingsrätten som skyldig till grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning (två tillfällen), narkotikabrott och brott mot knivlagen (två tillfällen).

Han döms efter en livsfarlig bilkörning genom Skagersvik.

Mannen, som vid tillfället bodde i Gullspångs kommun, smet den 7 december 2018 från en polispatrull efter att ha ignorerat polismans tecken.

Hög hastighet

I samband med detta gjorde han i hög hastighet ett flertal omkörningar, genat genom en kurva, samt fått sladd på bilen.

Detta skedde, framfört i mycket hög hastighet i ett tätbebyggt område där flera personer uppehållit sig vid vägen. Han stannade heller inte där det fanns stopplikt.

Poliserna bedömer hastigheten till mellan 120 och 160 km/timmen. Gullspångsbon, som har förnekat brott och säger sig inte ha kört bilen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGöta hovrättGrov olovlig körningGrov vårdslöshet i trafikNarkotikabrottSkagersvik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare