Hoppa till huvudinnehållet

Fyra komiker på en kväll

Publicerad:
Petrina Solange är en av de fyra komikerna som gästar Mariestad Foto: Pressbild

Fredagskvällen kan bli rolig. Gäster i Mariestad är Petrina Solange, Dominik Henzel, Tina Bergérus och Tobias Erehed som ska underhålla med det som kallas standupkomik.

Standup på Stadt fortsätter även på hösten. Denna gång är det fyra komiker som underhåller under en och samma kväll.

En av dem, Petrina Solange, blev 2013 utsedd till årets nykomling på Svenska Standupgalan. Två år senare mottog hon utmärkelsen årets komiker. Hon är frontfigur i det Malmöbaserade humorkollektivet "Under Jord" och hörs på P3 i bland annat Tankesmedjan.

Dominik Henzel, skådespelare och komiker, ingår i kvartetten
Dominik Henzel, skådespelare och komiker, ingår i kvartetten Foto: Pressbild

I tv-rutan

Även Dominik Henzel, skådespelare och komiker, ingår i kvartetten. Han har setts i filmer som bland andra G – som i gemenskap, Lilla Jönssonligan & stjärnkuppen och Dance music now, den sistnämnda prisades med Guldbagge för bästa kortfilm. Men även i humorproduktioner såsom Parlamentet, Solsidan och Playa del Sol har han varit synlig i rutan.

Näst att presentera i gänget är Tina Bergérus.
Näst att presentera i gänget är Tina Bergérus. Foto: Pressbild

Poddar och shower

Näst att presentera i gänget är Tina Bergérus. Hon är klubbarrangör från Göteborg med bland annat poddar och standupshowerna" Du som jag - fast värre" och Klubb 27 på meritlistan.

Tobias Erehed ingår också i komikersamlingen.
Tobias Erehed ingår också i komikersamlingen. Foto: Pressbild

Finalist

Sist men inte minst ingår även Tobias Erehed i komikersamlingen som uppträder på fredagen. Han beskrevs en gång som ”Den roligaste komikern från Tärnaby”. Detta skapade en enorm hype bland arrangörer över hela landet, tills de insåg att han även var den enda.

Erehed har åkt runt till standupklubbar i hela landet och gått till final i Grand Comedy Slam, deltagit i SVT:s nyinspelning av Släng dig i brunnen och även hunnit med några månaders skämtskrivning åt humorprogrammet Robins.

Artikeltaggar

MariestadNöje/KulturStandup

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.