• idag
  16 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  20 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Argumenten håller inte

Insändare
PUBLICERAD:

Från Ämne Mottaget Storlek Kategorier

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Att göra vindkraftsfrågan på Fägremo till en äganderättsfråga är oseriöst, en brist på insikt och rentav dumt. Jag är liksom du, Hagström, (MT 31/10) en stark förespråkare av äganderätten och håller med i att den i alltför stor utsträckning ifrågasätts och hotas av dagens regering (S, C, Mp, L) och andra intresseorganisationer.

När det handlar om byggnader på 240 meter höga är äganderätten helt enkelt inte relevant. Att hänvisa till att andra tjänar pengar på andras mark utan att ge ägaren betalt är inte en fråga i sammanhanget. Här handlar det om hur turistföretagare förlorar möjlighet till att bedriva verksamhet på sin egna mark för att vindkraften förorenar med oljud. Något som i dagsläget inte funnits kontinuerligt sen flyget i Karlsborg slutade flyga dagligen över Åsebol bergsknalle.

Sen till dina kor Bo Hagström, så verkar du ha en mycket mer negativ bild av dom än vad turistföretagare har. Dom är en del i den lugna och idylliska miljö som vindkraften skulle förstöra. Att jägare inte har rätt att yttra sig när de betalar stora pengar i arrende på just den mark som i fokus är också ett underligt resonemang.

Att utveckla sin verksamhet till något som är mer lönsamt nämner du också. Det är precis vad turistföretagen gjort. Dom har sett utvecklingen och möjligheterna som finns på landsbygden. Och istället för att förstöra miljön har de valt att arbeta i symbios med den.

Onsdagen den 15 maj 2019 kunde man läsa i MT på sida 10 om hur en man vid namn Bo Hagström kräver ett företag på 360 tkr för de vill återuppbygga en nedbrunnen lagerhall. Den nya skulle bli 120 cm högre än den tidigare. I denna plan är vindkraftverken 90 m högre än det som grundplanen var på.

Victor Albertsson Tidestedt

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.