• idag
  16 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  20 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vindkraft Fägremo - inte lämpligt

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Vi får hoppas att du Bo Hagström är mer påläst i Gullspångs kommunfullmäktige när du representerar Centern? Än vad du är när du försöker göra poäng på beslut tagna i Töreboda kommun .

I Töreboda kommuns Vindbruksplan område 10, sidan 19 står att läsa.

Punkt 4 exakt återgivet: Området konkurrerar med riksintresse för naturvård (miljöbalken 3 kap 6 §) samt riksintresse för turism och det rörliga friluftslivet ( miljöbalken 4 kap 2 §) . Riksintresseområdena syftar till att främja områdets beskaffenhet och en långsiktig hushållning.

Punkt 8 exakt återgivet: För område 10 noteras konflikt med intresse för stamnätet för el. Vindkraftsetableringar i direkt anslutning till stamnätet för el uppfyller inte de krav som ställs i Elsäkerhetsverkets föreskrifter ELSÄK-FS 2008:1 med ändring ELSÄK-FS 2010:1 och går emot Transportstyrelsens rekommendationer rörande flygsäkerhet vid besiktningar. Detta måste beaktas inför eventuell framtida tillståndsprövning .

Det står att Fägremo inte är lämpligt för vindkraft ! 2012 ställde sig kommunen bakom att man skulle få bygga verk i området på högst 170 meter. Utav detta blev inget av och tillståndet har gått ut. Bara för att man tagit ett beslut som gick emot vindbruksplanen 1 gång så verkar det otroligt dumt att göra om samma misstag en gång till.

Varken Socialdemokrater eller Vänstern är emot vindkraft och i kommunen finns 24 stycken verk, men inget ligger i anslutning till Tivedens nationalpark . Dessa partier röstade med Vindbruksplanen och yrkade avslag till tillståndsprövning .

Så det kanske varit bättre om du hade läst handlingen innan du visade din okunskap.

Ann-Charlott Karlsson och Karin Arvidsson , Socialdemokraterna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.