• idag
  8 juli
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   2.2 mm
 • söndag
  12 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bättre med 8 undersköterskor i vården än en direktör på kontoret

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Gunnar Ask

Ibland, måste man ta sig tiden att stanna upp och fundera över hur omvärlden hänger ihop och om ens egna tankar hänger med i tidevarvet och dess utveckling. Just nu så har jag kommit in i eget ifrågasättande av det egna tänket…håller alla hörnpelare på att rämna i vårt samhälle.

Under morgonkaffet så fick jag ta del av Mariestadtidningens nyheter över Regiondirektörens månadslön 193.700 kr. Årslönen blir då 2.324.400 kr givetvis tillkommer sociala avgifter och lite annat smått och gott. Troligen rör det sig om en slutsumma på ca 4 milj kr/år. Man kan tycka mycket och länge om denna lönenivå om en tärande kostnad som vi betalar till sandlådan. Absolut inget illa om Ann-Sofie Lodin och hennes förhandlade lön mer än att man kan ifrågasätta hennes möjlighet att leverera tillbaka till oss skattebetalare och vårdtagare.

Neej….jag vänder mig helt mot alla ”beslutsfattande träskallar och stollar” som har varit med att godkänna ett löneavtal på denna nivån. Märk väl att detta är bara ett av alla avtal på denna nivå som jag nu ifrågasätter. Hur många fler finns det i Region med lönenivåer som är orimliga i förhållande till prestation. Ser nog hellre omvårdnad från en undersköterska/sköterska än från en Regiondirektör som har det svajigt under fotsulorna och liten markkontakt. För egen del så ser jag nog att undersköterskans arbete är väl så ansvarsfullt som en mötesproducerande Regiondirektör. Skillnaden är bara uppskattningsvis 165-168.000/månad mindre för undersköterskans lön.

Någonstans på vägen under de senaste 15 åren har vi kört i diket rejält där utbildning, titlar, studieresor, expertis och politiker inte hittat bärgningsbilen. Det ständiga tjatet om att pengar saknas inom skola, vård och omsorg går som en mantra från politikernas babbel. Pengar finns i överflöd eftersom vi kan leva i ett samhälle med lyxlöner på dessa nivåer. Eftersom få etablerade politiker inte förstått eller vill se vad som händer i samhället så kommer det bli ett väldig påfrestande uppvaknande. Många frågar sig hur SD kan växa så sig så starka….inte alls svårt att förstå då etablerade partier inte tagit matchen och diskuterat obekväma problem. Gör man tillräckligt med självmål, så förlorar man oundvikligt matchen. Rasistgängen kommer vi ändå alltid att få kämpa mot.

Tagen på sängen av det faktum att 25 % och kanske mer börjar lägga sina sympatier helt på SD, hur kan det vara möjligt? Är alla 25 % rasister? Nej, det är inget annat än missnöje med etablerade politikers oförmåga att leverera trots alla löften och babbel. Kort sagt ni är inte bättre. Börja Agera istället för att Parera.

Bättre med 7-8 undersköterskors händer vid sängen än EN regiondirektör på kontoret, allt till samma kostnad.

Hälsningar

Hans Nyman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.