• idag
  16 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  20 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vuxna måste finnas ute även nattetid

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Janerik Henriksson/TT
Svar till Henrik Karlsson "Vad har hänt med vårt samhälle?" i MT 5/11.

Högst tänkvärda åsikter tillika insikter från dig, som på nära håll i din profession verkligen tagit del av vad som tilldrager sig i vårt samhälle, och även i vår småstad.

För att ej äventyra vår status som sjönära småstadsidyll, måste vi nu när det med all tydlighet framgår att vi riskerar en negativ utveckling likt den i övriga samhället, mota ´Olle i Grind´ innan vi även här får uppleva gängmord och sprängningar. Det brinner verkligen i knutarna, så ut med vuxna i små grupper till fots och på cykel när mörkret fallit. Vi läser under ´Polisronden´ hur ungdomar vistas ute kl 02.50 och misshandlar varandra, och att polisen kört hem en hotfull 18-åring från Kungsgatan vid 01-tiden.

Vad gör föräldrarna när deras ungdomar är ute på stan nattetid? Har de flesta kanske stängt av TV:n och krupit till sängs när ungen är på väg ut i nattlivet.

Detta är ju helt klart något som rimmar dåligt med ett hållbart samhälle. De ansvarar givetvis för vad deras omyndiga barn har för sig, och om ungarna ej befinner sig inom hemmets trygga vrå före midnatt, så skall förstås inte föräldrar gå till nattvila, utan se till att barnen snarast tar sig hem.

I dagens tidning framgår av en liten bild hur Törebodas ´Nattugglorna´ består av ´frivilliga vuxenvandrare på byn´ kommer att vara väl synliga i sina gula västar under onsdags- och fredagskvällar framöver. Har ej läst om motsvarigheten i Mariestad, som ju har en sex gånger så stor folkmängd.

Nog borde de flesta vuxna i Mariestad, som har uppväxande barn, kunna visa sitt ansvar för den uppväxande generationen, genom att frivilligt ställa sig till förfogande, för att under någon eller några nätter vara rörliga ute på stan tills allt blivit tyst och stilla och ungdomarna krupit sent omsider i bingen.

Det förefaller vara en självklarhet att polisen ej skall behöva köra ungarna hem, när något gått över styr.

"Funderande betraktare av dagens uppväxande generation"

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.