Vad gör kriminella män från Skåne i Mariestad?

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT

Jag läser på sidan 5 i MT (tisdagen) att två män är häktade för skjutningen vid badhuset en eftermiddag i september. Det var tydligen inga vanliga lokala kids utan bla en man från Skåne med tung kriminalitet i bagaget, dömd för en dödsskjutning men friad i högre instans. Vad är det för folk som kommer till Mariestad egentligen? Vad kommer det sig att skåne-kriminella letar sig hit? Är det någon som “placerat” dem här? Man ska inte tro på alla rykten eller uppgifter på Flashback, men man blir fundersam.

Skulle det vara “placeringar” måste det vara riktiga idioter som tagit besluten och låter en liten stad på kort tid drabbas av tung kriminalitet med skjutningar och allvarlig knivskärning som skulle kunna ha lett till döden! Det är inte rätt att utsätta lokalbefolkningen för dessa våldsverkare. Det finns inte heller tillräckliga resurser att hantera detta vare sig för polis eller skola. Tar man såna beslut har man nu blod på sina händer!

I samma tidning läser jag på sidan 19 om “Operation Rimfrost” där polisen i hela Sverige, men mest Malmö-området, ska ta krafttag mot skjutningar. Bra, se till att få ett slut på skiten, men exportera inte kriminella någon annanstans. De har själva satt sig i situationen.

Förbannad medborgare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.