Hoppa till huvudinnehållet

Julmarknad på torget

Publicerad:
Kultursamordnaren Birgitta Leijon och ordföranden i Töreboda Handel, Lars-Åke Bergman, tjuvstartar lite framför Törebodagranen på torget
Kultursamordnaren Birgitta Leijon och ordföranden i Töreboda Handel, Lars-Åke Bergman, tjuvstartar lite framför Törebodagranen på torget Foto: Malin Bring

Törebodas butiker och företag har varit extra givmilda i år, så det är goda utsikter för den som önskar sig en tidig julklapp.

Vill man höra julmusik, lämna önskelista till tomten, lyssna på Lucia med sitt följe, dansa runt granen eller bara strosa runt bland marknadsstånden är det också till torget i Töreboda man ska bege sig på söndag.

Töreboda Handel, kommunen och festivalföreningen har gått samman för att arrangera julmarknaden.

– Det kommer att finnas lite av varje till försäljning, säger kultursamordnaren Birgitta Leijon, och nämner maskiner, tyger, kransar, julbockar och hemmagjort godis som några av möjligheterna.

Fägre Motorklubb gör ett förnämligt upplysande arbete genom att placera ut alla de många marschaller som lyser upp evenemanget, Da Capokören sjunger, Sören Strid uppträder, Musikkåren och drillflickorna leder tomtetåget och så småningom även dansen, Festivalkyrkan sjunger vid krubban, Kommunbandet tar ton och Kulturskolan med Lucia hjälper oss förstå att snart är det jul.

Artikeltaggar

HandelKulturskolanNöje/KulturTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.