Politiker är inget åtta-till-fem jobb

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Erik Svensson
Jag jobbar för kommunen på en helt annan nivå än kommunalråd Ida Ekeroth och med halva hennes lön. Jag och mina kollegor ska knappa in oss och ut oss för att mäta tiden varje gång vi har ett uppdrag. Vi hinner knappt gå på toaletten! Schemat ligger på obekväm tid och alla tvingas lösa barnomsorg efter tiderna. Kvalitetstid med barnen på fasta tider – glöm det! Det är bara en dröm att kunna vara ledig på alla storhelger. Man får anpassa sig till jobbet och pussla mellan föräldrarna.

Väljer man att ta ett välbetalt uppdrag som kommunalråd borde man inse att det inte är ett åtta till fem-jobb, tycker jag. Det är ett förtroendeuppdrag för väljarna. Det borde vara självklart att få kritisera hur mycket tid våra betalda företrädare ägnar åt sina uppdrag. Varenda tjänst ute i verksamheten vänder man och vrider på för effektivisering. Vi har 3 (!) kommunalråd. Varför?

Det bästa för att möta en bufflig ledarstil är att själv visa styrka.

Jag har ett förslag som skulle vara bra för kommunen och jämställdheten. Låt Marie Engström Rosengren blir oppositionsråd. Hon vågar säga saker på egen hand och hon för en aktiv politik som står upp för både kvinnor och män. Hon har lång erfarenhet från både riks och lokalt och hon har kunskap. Hon har lagt många frivillliga timmar på politiken i Mariestad. Hon har också ett stort engagemang utanför politiken i föreningar och värnar alla människors lika rättigheter.

Hjärtat till vänster

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.