Gullspångsbo vill frias för brevbomb och hotbrev

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Gullspångsbon skriver till Högsta domstolen man inte kan vara säker på att brevbomben (bilden) skulle smällt av inne på det Londonplacerade företaget.
Foto: Polisen
Den Gullspångsbo som skickade hotbrev med pulver till flera ministrar, samt en brevbomb till England, skriver till Högsta domstolen att han vill bli frikänd. Mannen avtjänar just nu ett åtta år långt fängelsestraff på Norrtäljeanstalten.

P4 Skaraborg var först med att rapportera om att Gullspångsbon skrivit ett brev till Högsta domstolen där han ansöker om resning.

Mannen skickade en brevbomb till personer på ett företag i London. Han har även sänt ett tjugotal hotbrev med pulver till svenska politiker, bland annat statsministern Stefan Löfven och flera kändisar.

Gullspångsbon dömdes för försök till mord för brevbomben och för grova olaga hot mot politikerna. Han har tidigare, via sin försvarare, överklagat hovrättens dom i sin helhet till HD som valt att inte bevilja prövningstillstånd i målet.

"DNA från annan"

Enligt P4 Skaraborg skriver mannen i brevet till HD att han vill bli frikänd eftersom att man inte kan vara säker på att brevbomben skulle smällt av inne på det Londonplacerade företaget. Dessutom hävdar mannen att hotbreven till politikerna innehåller DNA från annan person och att de inte är skrivna med den dömdes egen handstil. Gullspångsbons DNA har spårats på två av breven.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.