Två män åtalas efter inbrott i bostad

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Två män i 25-årsåldern åtalades av Skaraborgs tingsrätt.
Foto: Roland Svensson
Två män i 25-årsåldern, hemmahörande i Skövde och Trollhättan, har av Skaraborgs tingsrätt åtalats för grov stöld. Männen ska ha gjort ett inbrott i en bostad i Töreboda kommun och en av dem åtalas även för ringa narkotikabrott.

Inbrottet i bostaden ska ha skett i november i år och männen ska då ha tagit bland annat en musmatta, ett par hörlurar, hylsnycklar och handskar till ett betydande värde. Tingsrätten bedömer stölden som grov eftersom de tilltalade trängt in i bostaden genom att krossa en glasruta.

En av de målsägande, som bor på adressen, har begärt skadestånd av männen på 1 800 kronor vardera.

Mannen från Skövde åtalas också för ringa narkotikabrott efter att tidigare i år påträffats med drygt tre gram cannabis. Den händelsen inträffade i Skövde i slutet av september.

Båda männen nekar till att ha något med inbrottet att göra. Men Skövdebon har erkänt att narkotikan tillhörde honom.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.