Hoppa till huvudinnehållet

Framtiden vill bo i villa

Publicerad:
Kommunstyrelsens andre vice ordförande Pernilla Johansson diskuterar ÖP:n med elevrådet på Centralskolan.
Kommunstyrelsens andre vice ordförande Pernilla Johansson diskuterar ÖP:n med elevrådet på Centralskolan. Foto: Malin Bring

När elevrådet på Centralskolan diskuterade förslaget till ny översiktsplan med representanter från kommunen stod två saker helt klart: framtidens törboiter vill äta hamburgare och bo i hus.

Nu återstår det bara en vecka att lämna in synpunkter på förslaget till ny översiktsplan, förkortat ÖP, för Töreboda kommun.

Centralskolans elevråd fick planen presenterad för sig av kommunens plan- och exploateringsråd Dan Harryzon, som besökte rådets månadsmöte tillsammans med Pernilla Johansson (C), första vice ordförande i kommunstyrelsen.

Tanken är nu att representanterna berättar om planen i sina klasser och samlar in och vidarebefordrar synpunkter innan fristen går ut om en vecka.

– Ni är vår framtid, därför är det väldigt viktigt att vi får veta hur ni vill att vi ha det i Töreboda framöver, säger Pernilla Johansson till de knappt 20 eleverna som är samlade på mötet.

Vad saknas i centrum?

På frågan hur elevrådsrepresentanterna helst vill bo som vuxna, i lägenhet eller i hus, vinner alternativet hus överlägset.

Pernilla Johansson förhör sig också om vad eleverna saknar i centrala Töreboda. Svaret är en viss hamburgerkedja.

Elevrådscoachen Lars-Göran Asp undrar varför det är så mycket fokus på transporter i ÖP:n, som om invånarna vore mest upptagna av att ta sig härifrån. Pernilla Johansson har svar på tal.

– Vi vill att folk ska bo i Töreboda, men gärna kunna pendla till studier eller arbete på annat håll, förklarar hon.

– Ja, flyttar våra elever härifrån så blir ingen kvar, säger Lars-Göra Asp.

Artikeltaggar

CentralskolanDan HarryzonNyheterPernilla JohanssonTöreboda kommun

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.