Skinkloppet avslutade säsongen

Orientering
PUBLICERAD:
Gustav Olsson, Jonas Olsson, Britt-Marie Andersson och Mika Tolonen Uppmärksammades och belönades på OK Amnes avslutning.
Foto: PRIVAT
I söndags avslutade OK Amne årets orienteringssäsong.
Detta helt traditionsenligt med Skinkloppet. Även i år utnyttjades Skärvenkartan, området mellan Skagersvik och Gullspång.

Ola Holtbring vann den största julskinkan i fjol och fick således ansvaret för årets orienteringsbanor. Tillsammans med sin far Tommy hade de båda komponerat bra banor i områden där det finns skog kvar efter de kalhyggen som på senare år tillkommit.

Totalt i söndags kom 32 orienterare till start för att tävla på de tre banor som erbjöds: 1,2, 1,8 och 3,1 kilometer.

På den långa banan vann Mika Tolonen före Ola Holtbring. Segern på mellanbanan delades broderligt av Gustav och Jonas Olsson. Etta på korta banan blev Rut Nyström.

På eftermiddagen samlades klubbens orienterare med anhöriga i Träffpunkten i Skagersvik för att njuta av lussekatter och tårta. Till allas glädje besökte årets lucia med tärnor ”efterfesten”.

Som vanligt delades märken och andra utmärkelser ut baserade på prestationer, tillika uppmärksammades årets klubbmästare i dag- respektive nattorientering.

Klubbmästare i dagorientering blev Mika Tolonen före Bengt-Åke Andersson och klubbmästare i nattorientering blev Britt-Marie Andersson före Mika Tolonen.

Pokalen till Evald Larssons minne tilldelades Jonas Olsson.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.