Skadestånd och utvisning för rån

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Hovrätten dömer en man i 20-årsåldern för bland annat rån. Påföljden blir skadestånd och utvisning.

Den dömde mannen är bosatt i Töreboda. I augusti ska han ha rånat en person i Göteborgs kommun genom att knuffa honom och hota med våld. Han fick med sig en mobiltelefon samt 14 400 kronor som han tvingade offret att ta ut under hot.

Mannen dömdes till skadestånd och utvisning av Göteborgs tingsrätt. Domen överklagades till hovrätten. Hovrätten sänker skadeståndet till drygt 30 000 kronor (600 kronor mindre än tingsrättens dom). Utvisningen kvarstår.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.