Hoppa till huvudinnehållet

Startordningen i Melodifestivalen spikad

Publicerad:
Hanna Ferm. Arkivbild.
Hanna Ferm. Arkivbild. Foto: Jessica Gow /TT

Nu är startordningen i Melodifestivalen spikad. The Mamas får äran att öppna deltävlingarna, som avslutas av Hanna Ferm tre veckor senare.

The Mamas körade med vinnaren John Lundvik förra året. Den här gången ställer de upp på egen hand med bidraget "Move" – och får dessutom inleda hela tävlingen när den drar i gång i Linköping.

Samma deltävling avslutas av redan nu favorittippade Felix Sandman och låten "Boys with emotions". Att uppträda sist i den första deltävlingen kan vara ett guldläge om man ser tillbaka på tidigare år. Benjamin Ingrosso, Loreen och Eric Saade har alla haft den platsen.

När den sista deltävlingen i Malmö avslutas 22 februari blir det med Hanna Ferms bidrag "Brave". Att avsluta hela rasket verkar också ha sina fördelar. Fjolårets vinnare John Lundvik skåpade ut allt motstånd från den positionen. 2015 gjorde Måns Zelmerlöw samma sak.

Det kan dock diskuteras om placeringarna faktiskt ger några fördelar. Christer Björkman har tidigare förklarat att första och sista bidragen i deltävlingarna ofta får vara fartfyllda för att fånga tittarnas intresse.

Felix Sandman har bra utgångsläge. Arkivbild.
Felix Sandman har bra utgångsläge. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Artikeltaggar

Eric SaadeJohn LundvikLoreenMelodifestivalenNöje/Kultur

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.